top of page

Legatoria lucrarilor de diploma, masterat si doctorat


Finisarea lucrărilor de absolvire a cursurilor universitare și doctorale este lăsată mai totdeauna pe ultima sută de metri. Dacă există reguli la redactare (fonturi, format, spațiere, paginare, structură etc), aspectul final al lucrării este lăsat în general la voia întâmplării. Indicațiile sunt vagi și de cele mai multe ori clientul trebuie să se decidă direct în tipografie.

Dar!...

pregătirea din timp a coperților prin comunicarea numărului de pagini, trimiterea textului de pe copertă și alegerea culorii in avans poate economisi timp prețios, iar legarea lucrării se poate desfășura în condiții optime,

 

Modalitatile de legare a lucrarilor

Copertarea cu mucava

Cea mai elegantă soluție. Coperta este din mucava (carton gros de legătorie de 2mm), învelită în material de imitație de piele denumit balacron, cu variante de culori: negru (cel mai folosit), roșu, maro, verde, albastru, Textul de pe copertă este imprimat serigrafic sau cu UV.

Spiralarea

Mai simplu, mai rapid, mai ieftin. Spiralele de plastic cu pas 2:1 merg cel mai repede și au costuri reduse. Spiralele metalice cu pas de 3:1 sunt mai estetice dar costă mai mult.

Coperta frontală este din plastic transparent iar cea posterioară din carton.

Viitorul?

Probabil totul va fi pe CD, miniCD, stick și alte „medii de stocare”.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page